diumenge, 18 de novembre del 2012

Pels voltants del Bruc amb bicicleta

Són les 8:05 del matí. Les “Isabels” estem a bord d’un tren en direcció a Cardedeu on ens espera el Ferran per tal de fer una sortida per la Serra de Marina que ja fa temps que prepara. Quan arribem a l’estació està plovent amb ganes… per a variar! El Ferran se’ns acosta i només diu una cosa: Pla B. Aquest consisteix en carregar les bicis a la seva “furgo” i anar a buscar un lloc on no plogui… dificil decisió car sembla que tota Catalunya estigui sota una espessa capa de núvols. El Ferran proposa d’anar al Bruc… dit i fet!


Farem un circuit semblant al que es pot veure en un plafó situat a la Plaça de l’Era on hi ha l’Ajuntament i l’oficina de turisme del Bruc. Sortim en direcció al Castell passant per Can Salses. No fa un dia meravellós però sembla que aguantarà.Creuant camps d’ufanoses oliveres i vinyes de vermelloses fulles arribem al que havia estat una bòbila o forn on es fabricaven teules i maons. Es nota que la zona està acabada de desbrossar perquè es veu tot molt net de vegetació.Poc després passem pel mig de l’era de Cal Marquès amb certa por ja que un cartell ens adverteix que aquesta és una finca particular i que el pas està prohibit, però el Ferran no s’arruga davant de res i nosaltres el seguim… ves quin remei! Des d’aquí anem cap a la urbanització del Bruc Residencial que creuem passant a frec del cementiri i de l’Alzina Grossa, un exemplar monumental curosament protegit per una tanca de pedra.


Poc després entrem al nucli històric de Collbató, i com que encara és aviat decidim baixar a Esparraguera pel Camí de Sant Jaume, el qual surt per l’Arc d’en Bros on un plafó ens assabenta de la seva història.


El camí que va a Esparraguera és una pista que baixa paral·lela al torrent de la Galetxa fins al polígon industrial de Can Roca on, ja per asfalt, arribem al centre urbà. A la terrassa d’un bar situat enfront de la seva magnífica esglèsia, que sembla més aviat un castell, fem el vermutet de rigor.


Tornem pel mateix camí d’anada i quan arribem a Collbató passem pel Pujolet a visitar els amics Toni i Mercè i així d’aquesta manera ens enterem que ha estat el Toni el responsable de la neteja dels voltants de la bòbila de Cal Marquès també anomenada, segons el Ramon de Cal Xico del Bruc, Forn de Moros.


Després de petar la xerrada durant una bona estona, seguim camí en direcció a la Vinya Nova, atiborrada de gent i on es respira una agradable aroma de carn a la brasa… Quina gana!!! La nostra ruta continua, més tranquila, per Can Jorba, El Castell i Can Salses.


Passades aquestes masies, entrem finalment al nucli del Bruc, on ens esperen unes delicioses menges que devorem ràpidament. De tornada amb la “furgo”, el sol entre la pluja ens regala un preciós arc de Sant Martí, l’anunci de que ja es va preparant un altre dilluns meravellós...

ISABEL BENET. Activitat realitzada el dia 18.11.12 per Isabel Benet, Isabel Salvia i Ferran Guillén.

1 comentari:

  1. M'agradan molt aquest recorreguts amb bicicleta potser algún dia vindre

    ResponElimina