dilluns, 13 de febrer del 2017

De marxa nòrdica per Collserola

4.02.17  Recentment hi ha hagut un acord de col·laboració entre el CE Àliga i el Club Marxa Nòrdica Calafell per tal d’introduir l’anomenat Nordic Walking al nostre centre. Per això el primer dissabte de febrer es va organitzar una primera sortida de prova d’aquesta nova modalitat esportiva.

Entrant al Parc del Castell de l'Oreneta

A tal efecte ens vam reunir 26 participants a l’estació dels FGC de Reina Elisenda per anar primer al Parc del Castell de l’Oreneta on en Jordi i la Maria José, els organitzadors de la marxa, ens van explicar l’origen d’aquesta activitat física, i també ens van mostrar la tècnica de progressió a més de proporcionar-nos el material adequat als que sóm novells en aquesta modalitat.

Atents a les explicacions del Jordi

La pràctica del Nordic Walking es remunta als anys 30 del segle passat quan l’equip finlandès d’esquí de fons es va començar a entrenar també a l’estiu, tot caminant o corrent acompanyats amb els bastons d’esquí; per aquesta raó molta gent relaciona automàticament la marxa nòrdica amb la neu, i això els fa enrera quan se’ls anima a practicar-la. 

La tècnica bàsica consisteix a caminar normalment però afegint-hi el moviment sincronitzat dels braços gràcies a uns bastons específics i regulables, equipats amb uns braçalets anomenats dragoneres que serveixen per repenjar i equilibrar el cos durant la progressió.

Detall d'una dragonera

Així els experts asseguren que movem el 90% dels músculs del cos sense carregar-los massa, i que això és molt beneficiós per la salut tant física com mental... doncs anem a provar-ho!

Ens endinsem al parc

Ens posem “en marxa” tot creuant el parc en direcció a la carretera de les Aigües que tenim just al damunt. Al llarg del recorregut la Maria José ens va informant sobre els diferents elements arquitectònics que anem trobant.

Explicacions vora el castell de l'Oreneta

Deixem enrera el parc

Així deixem enrera la ciutat i ens enfilem decidits muntanya amunt, però amb compte per no ser atropellats pel munt de ciclistes que pugen i baixen de Collserola.


El cel està una mica gris, però com no fa gens de fred aviat la roba d’abric comença a sobrar. Un cop desemboquem a la carretera de les Aigües ens aturem un moment per recuperar l’alè i contemplar la ciutat que s’estén als nostres peus mig coberta per una fina boirina.


Per la carretera de les Aigües

Seguidament anem en direcció a ponent per fer un mos al mirador dels Xiprers situat a mig aire de la muntanya de Sant Pere Màrtir (l’antic Mont d’Orsa). Des d’aquí es contempla una àmplia panoràmica de la vall i el delta del Llobregat, així com també de la façana oriental del massís del Garraf.

Al mirador dels Xiprers

Després d’aquest descans tornem a la carretera de les Aigües i anem cap a ponent, tot aprofitant l’eixamplament d’un dels seus miradors per a fer-nos una foto de grup.I s’ha de dir que com que sóm un grup nombrós, i fem “patxoca”, pel camí anem fent adeptes, gent encuriosida que ens pregunten per aquesta activitat que practiquem.

Foto de grup a la carretera de les Aigües


A bon ritme ens anem acostant a la base del Tibidabo on, a l’estació intermèdia del funicular de Vallvidrera donem per finalitzada la marxa nòrdica d’avui després d’un recorregut d’uns 12 Km de distància. A priori aquesta activitat pot semblar una tonteria però, si es fa ben feta, és un exercici molt intens. Jo per la meva part vaig acabar ben cansada i per la tarda vaig fer una bona migdiada.

ISABEL BENET. Activitat realitzada el dia 4.02.17 per membres del CE Àliga i el Club Marxa Nòrdica Calafell.

1 comentari:

  1. Una experiència molt positiva, amb una gent fabulosa.
    Isabel un escrit perfecte

    ResponElimina