divendres, 3 de desembre del 2021

Sortida col·lectiva a Camporrells i Baldellou

27.11.21  Aquesta és la primera activitat de caire social organitzada pel Comité de Represa format a iniciativa d’uns socis a fí de reprendre les activitats col·lectives aturades pel llarg del periode de confinament degut a la pandèmia de la covid-19.

Aquesta primera sortida ha estat organitzada i conduïda pel company Mario Ebri qui, per causes meteorològiques i amb molt bon criteri, va canviar el lloc del primer objectiu, un recorregut pels voltants d’Espinavell (a la frontera amb França), per un recorregut circular molt característic de la zona entre els municipìs de Camporrells i Baldellou, situats a la Franja de Ponent (a la comarca de la Llitera).

Baldellou i pantà de Santa Ana

Esquema del recorregut

D’aquesta sortida cal destacar la pujada a l’ermita dels Santos Mártires, situada al punt més elevat del recorregut (816 m) i que no respon a cap estil arquitectònic evident. Les vistes, però, són molt extenses donat la manca d’altres elevacions properes. Així podem distingir el poble de Baldellou, una part del pantà de Santa Ana i, fins i tot, podem entreveure la zona propera a Mont-rebei.

Ermita dels Santos Mártires

Mont-rebei des de l’ermita

El més destacable, però, va ser el recorregut pel congost de Baldellou a través d’un barranc poc cabalós en aquesta època de l’any on hi trobem bonics salts d’aigua i un petit embassament.

Baixant de l’ermita

Espectacular entrada del congost de Baldellou


Salts d’aigua

Actualment és una concorreguda zona d’escalada esportiva, fet que evidencien les nombroses vies curtes observades. També crida l’atenció una cova, dita Cueva del Marqués, on es poden veure unes figures de cérvols prehistòrics.

Es mantenen els colors de la tardor

Els nuclis urbans de Camporrells i Baldellou són molt similars en extensió i característiques arquitectòniques i en ells hi destaquen els campanars de les seves esglésies. A la plaça de Camporrells vam anar a fer el dinar.

Pels carrers de Camporrells

Aquesta plaça està dotada d’una molt elegant font on el relaxant murmuri de l’aigua en caure ens va acompanyar durant el dinar. Tot plegat va formar un conjunt molt adient i agradable. En acabar vam fer unes quantes cafeteres de bon cafè acompanyat dels habituals dolços i “xupitos”. Ha estat una experiència molt maca la retrobada després de dos llarguíssims anys i en un entorn preciós. Fins a la propera!!!

Dinar de germanor a Camporrells

Si voleu veure més fotos d’aquesta sortida, cliqueu aquí.

SECCIÓ DE MUNTANYA. Activitat col·lectiva realitzada el dia 27.11.21. Autoria de les fotos: José Hidalgo, Esteve Muñoz i Ferran Guillén.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada