divendres, 25 de juny de 2010

Castillo de AcherEl pic anomenat Castillo de Acher (2384 m), al Pirineu d'Osca, sembla talment una fortalesa. Està rodejat d´unes muralles agrestes que li donen una aparença inaccessible i té una silueta inconfusible des de la praderia d'Oza. Diuen que és un dels cims més macos del Pirineu (com a mínim a nosaltres ens ho va semblar). La pujada constitueix una excursió sense cap dificultat i de gran atractiu que recorre el bosc, extensos prats d´alçada i acaba finalment en una solitària vall kàrstica en ple cim.

Des del càmping de Selva de Oza (1140 m), prenem la pista forestal d´Espata barrada als cotxes. Seguim la pista durant uns 2 kms fins arribar a un camí senyalitzat amb fites i restes de pintura. Entrem així en un preciós bosc de faig i avet. Anem pujant pel camí fins al barranc d´Espata i travessem un cabalós torrent d'aigües clares i cristal·lines. Sempre ascendirem pel costat dret de la vall i, girant la mirada, podrem admirar la majestuosa estampa del racó Alano - Peña Forca.

El pendent s'incrementa. Sortim del bosc i agafem un sender bastant evident que puja al coll per sobre de la capçalera del barranc. Des d´aquí observem una gran panoràmica: Selva de Oza, els Alanos, el cim de Peña Forca, Chipeta, etc. En aquest gran pla d'extensos prats trobem una font pel bestiar i un modest refugi. A partir d´aquí, continua l'ascensió en direcció est, primer per un vessant herbós i després rocallós, amb trams empinats. Un tram final per pedra solta ens condueix a una petita porta d'entrada a la roca. Ens trobem per fi en la solitària i espectacular vall sinclinal penjada. El camí recorre aquesta vall fins al cim. El dia ens ha acompanyat: sol, airet fresquet, algun petit nuvolet per guarnir el cel i grans vistes sobre el Bisaurin, Peña Forca, i més lluny s'albira el Midi d'Ossau.

SUSANA SANZ. Activitat realitzada el dia 25.06.10 per Anna Torres, Isabel Salvia, Susana Sanz i Alfons Belinchón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada